Join now

Reading Jan Six about Rembrandt's last painting found (in Dutch)

Hosted by a member of the Antwerp Art & Culture Group
Event Cover Photo
Took place 1 month ago
Thu 28 Mar 19:30 - 21:30

Ready to Join?

Dutch art dealer Jan Six made the discovery of a lifetime at an auction house in Protected content , when he saw the hand of Rembrandt in an unknown painting that had gone unnoticed for four centuries.

He wrote a book about it and will give a lecture.

Meeting at the entrance at 19:30, the reading starts at 20:00

EVENT IN DUTCH !!

Entrance fee:
- 8€ on site
- 6€ presale
- 2€ deduction possible if you have credit on your Antwerp card

You can buy your presale ticket here:Protected content

**********NEDERLANDS************

Lezing Jan Six
Behoud de Begeerte

Recentelijk ontdekte Jan Six Protected content , kunsthandelaar in Oude Meesters, een nog onbekend werk van Rembrandt in een veilingcatalogus van Christie’s.

Vorig jaar publiceerde hij daarover 'Rembrandts Portret van een jonge man', bij uitgeverij Prometheus. In dit boek neemt Jan Six de lezer op meeslepende en erudiete wijze mee in die spannende ontdekkingstocht en jongensdroom die werkelijkheid werd.

Dat Jan Six een eminent Rembrandt-kenner is, heeft wellicht iets te maken met het feit dat hij zelf een rechtstreekse afstammeling is van de Jan Six die Rembrandt in Protected content geportretteerd.

Toen het oog van kunsthandelaar Jan Six op het Portret van een jonge man in een veilingcatalogus van Christie’s viel, wist hij meteen dat het niet een werk uit ‘the circle of Rembrandt’ was, maar dat de meester het zélf had geschilderd. De laatste keer dat een totaal onbekende Rembrandt werd ontdekt was in Protected content .