Join now

Writers served up – Exhibition opening

Hosted by the Consul of the Vienna Hungarian Language & Culture Group
Event Cover Photo
Took place 2 months ago
Wed 22 Jan 18:45 - 20:30

Ready to Join?

Hungary celebrates January 22th as the day of Hungarian Culture. For this reason I kindly invite you to a wonderful exhibition opening about the role of dishes and nutrition in the Hungarian literature. At the end of the opening you will have the possibility to taste some typical Hungarian dishes.

A kiállításon az étkezés szerepe az irodalomban kerül terítékre. A sokszínű magyar irodalom gasztronómiai gazdagságát olyan kiemelt témákon keresztül mutatjuk be, mint például az étkezés és a szakralitás vagy az ételek és a nemzeti identitás viszonya. Az étel élvezete vagy az evésben rejlő erotika, de akár furcsaságok bekebelezése is gyakran felbukkan az irodalmi szövegekben. Ugyanakkor kiállításunkban nem hagyjuk figyelmen kívül a magyar irodalomban oly sokszor és sokak által leírt éhezést és koplalást sem; József Attila, Nagy Lajos, Móricz, Kassák műveiből vagy épp a szociográfiai irodalomból merítve képet kapunk a nélkülözésről is.
Recepteket kínálunk főművekhez és főételekhez. Bemutatjuk az irodalmi értékű szakácskönyveket: Emma asszony receptgyűjteményét, Móra Ferencné és Polcz Alaine könyveit.

Entrance is free.

Look forward to see many of you!

Marta & René