Join now

"Milonga Babilon"@Herastrau Park, Sun 4 Jul 8 pm~ (Bucharest)

Sunday, 4th of July Protected content 8 pm we have a ‘Milonga Babilon’ at the terrace of Byblos restaurant, in the Herastrau Park.

Milonga is a term for a place or an event where tango is danced. People who frequently go to milongas are sometimes called milongueros. The term “milonga” can also refer to a musical genre.

The music played is mainly tango, vals and milonga (as the musical genre). Most milongas are held on a regular basis (usually weekly), and they often begin with dancing classes and sometimes demonstration dances. Usually, three to five songs of a kind are played in a row (this is called tanda) followed by a short musical break (called cortina) to clear the dancefloor and facilitate partner changes. There are a number of informal rules that dictate how dancers should choose their dancing partners.

Please feel free to bring also your friends!

__

The terrace of Byblos restaurant, located in the Herastrau Park (Northern Bucharest). The Terrace itself is situated between the Charles de Gaulle Square (near the Romanian National TV Station) and the entrance in the park for "Pescarus" restaurant, on the alley parralel with the Aviatorilor Blvd.

Find more details about the event in the Events space.

_______________________

Milonga Babilon in parcul Herastrau

Bucuresti, 2 iulie Protected content . Duminica, 4 iulie a.c. de la ora 8 pm pana la miezul noptii sunteti invitati la Milonga Babilon, pe terasa Byblos din parcul Herastrau, situata intre intrarea in parc de la Piata Charles de Gaulle si cea de la restaurantul Pescarus, paralel cu Bulevardul Aviatorilor.

In comparatie cu alte tari (chiar vecine cu noi), in Romania comunitatea de tango nu este foarte mare si este concentrata mai ales in Bucuresti, desi exista minuscule comunitati de tango si in Constanta, Iasi, Cluj si pana de curand a existat una si in Sibiu. In ultima vreme, cel putin in Bucuresti au aparut mai multe scoli de tango care promoveaza diverse stiluri.

In capitala exista petreceri de tango aproape in fiecare noapte, insa marea majoritate se desfasoara – din pacate—in spatii inchise, chiar si pe timpul verii.

De aici si oportunitatea de a organiza aceasta Milonga Babilon pe foarte placuta terasa a recent inauguratului restaurant Byblos (“movie and food”) din parcul Herastrau. Este de fapt al doilea Byblos, dupa cel care a existat pana acum cativa ani in centrul Bucurestiului, in preajma Ateneului.

Am ales titlul “Milonga Babilon” pentru ca viata in Bucuresti vara, cu clima devenita aproape tropicala si mai ales in timpuri incerte de criza seamana cu o babilonie, pe care e mai bine sa o.. dansezi decat sa o pui la inima.

O milonga este o petrecere la care se danseaza tango. Muzica de tango poate fi de trei feluri ea insasi: tango, vals si milonga. In mod obisnuit sunt trei-pana la patru piese muzicale pe care se danzeaza. Acestea formeaza o asa-numita “tanda”, urmata de o scurta pauza muzicala numita “cortina”, care permite eliberarea ringului de dans si formarea de perechi noi.

Exista un numar de reguli informale care dicteaza modul in care dansatorii isi aleg partnerii. Dar despre toate acestea, precum si multe altele, puteti afla cel mai bine venind – si eventual dansand, sau cel putin privind —la Milonga Babilon.

Email: Protected content
Phone: Protected content

Bucharest Forum

Our Global Partners