Join now

60’tan fazla ülke ile ücretsiz uluslararası görüşm (Dortmund)

Türkiye de dahil, dünyada 60’tan fazla ülkeyi kapsayan, inanılmaz ücretsiz hizmet!

Hizmeti sunan internet sitesi Protected content ve hizmeti kullanabilmek için siteye kayıt yapmanız bile gerekmiyor.

Orada her şey ayrıntılarıyla anlatılmış, ama kısaca sunulan hizmeti burada da açıklayayım.

“Ses köprüsü” /Voice Bridge/ şu anda 59 ülkede, sabit telefon aracılığıyla kullanılabilen ücretsiz hizmettir. Türkiye’deki sabit telefonla görüşme fiyatına dünyanın her yerindeki bir kişiyle veya birkaç kişiyle birden /konferans görüşmede bile/ konuşabilirsiniz. Eğer Türkiye’deyseniz, Türkiye sistemine giriş yapmak için sabit telefon numarasını tuşluyorsunuz, İstanbul için bu numara: Protected content , sizin seçtiğiniz bir şifreyi giriyorsunuz, örneğin Protected content sonunda # tuşuna basıyorsunuz. Sizin diğer ülkede görüşeceğiniz kişi, bulunduğu ülke için belirlenen numarayı arıyor, örneğin Londra için belirlenen numara, aynı şifreyi giriyor ve sonunda # tuşuna basıyor. Artık ortak bir ortamdasınız ve aranızda görüşme yapabilirsiniz. İkiniz de yerli sabit telefonla görüşme tarifesi üzerinden ödeme yapacaksınız. Eğer Türkiye’deki sabit telefonlarla görüşme için ücretsiz dakikalarınız varsa, hiçbir şey ödemiyorsunuz. Eğer İngiltere görüşmeleri için uygun tarifesi varsa, aynısı sizin karşı tarafta görüştüğünüz kişi için de geçerli.

Voice Bridge daha birçok şey sunmaktadır – eğer cep telefonunuzdan sabit telefonlarla daha ucuz veya ücretsiz konuşuyorsanız, siz Türkiye için sistem sabit numarası aracılığıyla diğer bir Türk cep telefonuyla, Voice Bridge bağlantısı üzerinden, daha ucuz veya ücretsiz görüşebilirsiniz /eğer karşı tarafta görüştüğünüz kişi için de Türk sabit numaralarıyla görüşmeler daha uygun ise/.

Sizin görüşmeleriniz emniyet altındadır ve ansızın sizin görüşmenize istemediğiniz biri katılırsa, siz görüşme moderatörü fonksiyonunu aktive ederek onu bağlantı dışı edebilirsiniz. Telefonunuzun tuşları aracılığıyla gerçekleştirebildiğiniz tüm fonksiyonlar sitede ayrıntılarıyla anlatılmıştır.

Karşı tarafa böyle bir görüşme gerçekleştirmek istediğinizi bildirmek için de sistemin uygun bir çözümü vardır. Karşı tarafa görüşme zamanını ve “oda” numarasını, İngiltere’yi aramaya bile gerek kalmadan (çünkü epey pahalı), mesajla iletebilme sorununa da çözüm bulunmuştur. Artık Voice Bridge üzerinden davet gönderme fonksiyonu da vardır.

Bulunduğunuz ülke için sisteme giriş numarasını arıyorsunuz, Protected content herhangi bir “konferans salonuna” “giriyorsunuz ve telefonunuzdan 3’ü tuşluyorsunuz. Ondan sonra menüden verilecek talimatları ve adımları izlemeniz gerekiyor, görüşmek istediğiniz telefon numarasını giriyorsunuz, örneğin Protected content numarası). Ondan sonra sistem bu numarayı arayacak ve şuna benzer bir şey söyleyecek: “Merhaba, X sizi Protected content salonunda bekliyor, lütfen, ekranınızda göreceğiniz numarayı arayın.” ( O ekranında Londra için sisteme giriş numarasını görüyor – İngiltere’de bulunuyor ya!) ve o numarayı arayabilir. Siz bu esnada davetinizin iletilip iletilmediğini, konuşmanın kabul edilip edilmediğini veya, mesela, telefon sekreterinin bağlandığını duyacaksınız.

Bu hizmetin internet bağlantılarının kötü olduğu ve Skype gibi, VoiP hizmetlerinin kullanılamadığı yerlerde, bu hizmetin ne kadar yararlı olduğunu bir düşünün!

Kısmet ve daha fazla, daha uzun görüşmeler dilerim! Yararlı olabilmiş olmayı umarım!

Dortmund Forum

Our Global Partners